Antine Breimer

Opgegroeid als boerendochter in het prachtige Friese Gaasterland was ik veel in de natuur te vinden. Mijn interesse in natuurgeneeskunde was er al jong, maar ik heb eerst meer het ‘reguliere’ pad gevolgd. De vraag waarom sommige mensen al op jonge leeftijd een chronische ziekte krijgen of overlijden waar anderen ogenschijnlijk gemakkelijk 100 jaar worden heeft altijd mijn interesse gehad. Wat mij ook raakt is de impact die een ziekte of overlijden kan hebben op het hele gezin of naasten. Daarom doe ik ook al voor het 4e jaar mee aan het mantelzorgcompliment in zeist.
Na mijn studie Voeding en Gezondheid aan de Universiteit in Wageningen ben ik 10 jaar werkzaam geweest in de risicobeoordeling van chemische stoffen bij TNO in Zeist. Tien jaar geleden kwam ik op een keerpunt in mijn loopbaan. Ik heb toen besloten weer te gaan studeren en ik heb voor een nieuw vak gekozen, waar mijn kennis, interesses, eigen ervaring en talenten samen komen. Geen dossiers meer maken voor “de gemiddelde mens”, maar 1 op 1 op mensen verder helpen bij het onderhouden of verbeteren van hun gezondheid. In 2015 heb ik de HBO opleiding voetreflexzonetherapie en in 2016 de HBO Medische Basiskennis afgerond bij Sonnevelt Opleidingen.

Voetreflextherapie

Ik had nooit gedacht dat ik weer zou gaan studeren om een nieuw vak te leren. Uit interesse had ik al eerder een sport-, baby- en stoel- massage opleiding gevolgd, maar de voeten wekten mijn nieuwsgierigheid. Het is zo fascinerend dat je hele lichaam weerspiegeld is in de voeten. Voeten zijn vaak het meest verwaarloosde onderdeel van het lichaam, maar ze zijn wel “je basis” die jouw dragen en ondersteunen letterlijk en figuurlijk. Daarnaast kan ik mijn opgedane kennis en ervaring van voeding en toxicologie ook bij de voetreflexbehandelingen toepassen. Vragen “Wat is goede voeding specifiek voor jouw lichaam” en “hoe maakt het lichaam stoffen onschadelijk en laat deze los”.

Er zijn vele manieren om naar gezondheid te kijken en naar factoren die van invloed kunnen zijn op je gezondheid en het ontstaan van ziekte. Voetreflextherapie werkt holistisch, lichaam en geest vormen een geheel en beïnvloeden elkaar. Voetreflextherapie is een lichaamsgerichte therapie en helpt bij klachten op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.

Door het geven van een voetreflexmassage behandeling, het luisteren naar jouw verhaal en het stellen van gerichte vragen, wil ik graag samen met jou op zoek naar verbetering van je vitaliteit en je ondersteunen bij keuzes en veranderingen in je leven. Er is meer mogelijk dan je ‘denkt’.
Mensen typeren mij vaak als nuchter, praktisch, evenwichtig, breed geïnteresseerd en zorgvuldig. Ik woon met mijn man en kinderen (16 en 14 jaar) in Zeist.