Missie

Jou laten ervaren dat je meer invloed hebt op je eigen gezondheid dan je ‘denkt’. Je weer laten voelen wat diepe ontspanning is. Dat je leert vertrouwen op je eigen herstellende kracht en niet alleen afhankelijk bent van de omstandigheden, werk, familie, artsen of medicijnen.

Door alles wat we dagelijks op ‘ons bord’ krijgen raak je soms de verbinding met jezelf kwijt. Het hoofd maakt overuren, maar je bent nog meer dan je hoofd. Via massage van je voeten kun je weer verbinding maken met de rest van wie je nog meer bent. Een moment voor jezelf en om je weer meer ontspannen en vitaler te voelen.

Wat mij raakt is dat verlies van gezondheid, soms vooraf gegaan door verlies van een dierbare, werk of voldoening gevend leven, een grote impact heeft op iemand zijn eigenwaarde en levensgeluk en spanning kan geven in relaties en gezinnen. Soms ben je uit balans en heb je tijdelijk even hulp nodig om daarna weer met zelfvertrouwen een stap te zetten voor een nieuwe koers.

Tijdens de 3-jarige HBO beroepsopleiding tot voetreflextherapeut bij Sonnevelt opleidingen ben ik zelf vaak gemasseerd en heb ik kunnen ervaren wat een voetreflexmassage voor positieve invloed kan hebben op lichaam en geest. Het mooie van massage is dat je even letterlijk stilstaat bij jezelf en meer gaat voelen en soms tot onverwachte inzichten komt. Dat je niet alles met je hoofd hoeft te beredeneren en te analyseren. Jarenlang heb ik vooral keuzes gemaakt met het verstand en op wilskracht maar ‘gewoon’ doorgaan. Door de massage’s kom ik dichterbij mijzelf en kan gerichtere keuzes maken die beter bij mij passen. Ik ben daarom ook erg enthousiast om jou te laten ervaren wat een voetreflexmassage voor je kan betekenen en kan ondersteunen bij gezondheidsklachten of (levens)vragen die bij jou spelen.