Behandelingen

Behandeling bij gezondheidsklachten

Ben je opzoek naar ondersteuning en verbetering van je gezondheidsklachten?
De eerste behandeling bestaat uit een intake gesprek aan de hand van een anamneseformulier, een voetreflexmassage ter kennismaking en een voorstel voor een behandelplan.

Bij klachten die al langere tijd bestaan of vaak terug komen, is er meestal al na 3 behandelingen verbetering merkbaar. Zo niet, dan verwijs ik je mogelijk door naar een andere zorgverlener. Een behandeltraject bestaat meestal uit ongeveer 3-6 behandelingen. Altijd afgestemd op jou en de reacties op de behandeling. Naast de behandeling is er ook begeleiding per telefoon of e-mail.

Werkwijze

De behandeling bestaat altijd uit een kort gesprek vooraf en na de behandeling. De behandeling bestaat uit het masseren van de voeten en onderbenen. Afhankelijk van het behandeldoel soms ook de handen en het hoofd.
Voor de massage bespreken we hoe het met je gaat en je reacties op een eventueel voorgaande behandeling. Na de massage drinken we een glas water en evalueren we de massage.
De duur van de gehele behandeling (massage en gesprek) is een uur tot 5 kwartier.

Fysieke en Energetische massage’s

Een behandelingstraject bestaat uit fysieke massage’s gericht op specifieke orgaansystemen, b.v. de spijsvertering, het immuunsysteem, het ademhalingsysteem, de spieren en gewrichten, de wervelkolom, het hart en de bloedsomloop. Fysieke massage’s zijn vaak wat steviger en daarbij wordt soms olie gebruikt. Daarnaast geeft ik energetische massage’s die zachter zijn qua aanraking, maar diep kunnen doorwerken op emotioneel en mentaal niveau. b.v. voet-en hand meridianenmassage (energiebanen), chakramassage (energiepunten), auramassage (energielagen), polariteitsmassage (balanceren tegenpolen/yin-yang), metamorfosemassage (zachte massage van voeten/handen/hoofd).

Hormonale balans

Hormoonbalans is mijn specialisatie. Een specifiek traject bij hormonale klachten is de Hormooncylusmassage behandeling, b.v. geschikt bij PMS, kinderwens, overgangsklachten en postnatale depressie.

Zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap kan een voetreflexmassage ondersteunen bij vervelende zwangerschapskwaaltjes, ter ontspanning of na 40 weken voor de voorbereiding op de bevalling. Altijd wel in overleg met je verloskundige. Indien wenselijk kan ik ook bij je thuis masseren. Regio Zeist, 10 euro voor reistijd en benzinekosten.

Baby’s en kinderen

Speciale massage voor moeder en baby (tot 1 jaar). Moeder wordt gemasseerd met baby op haar buik. Speciaal bij onrustige baby’s of huilbaby’s.
Ook kinderen reageren goed op voetreflexmassage’s. Met name bij buikpijn, obstipatie, hoofdpijn, overprikkeling en slecht slapen.

Workshop ouder en kind

In het voorjaar en najaar geef ik groepslessen aan ouders om hun eigen kind een ontspannende voetreflexmassage te geven. Ik geef ook 1 op 1 les. Ouder geeft direct eigen kind een massage met behulp van handleiding die we samen doornemen en directe feedback van mij. Duur 60 minuten.

Bedrijfsmassage

Op zoek naar een laagdrempelige en lichaamsgericht vorm om preventief stressgerelateerde gezondheidsklachten te voorkomen bij collega’s of werknemers? Informeer eens als werkgever, bedrijfspsycholoog of personeelsvereniging naar de mogelijkheden om op locatie te voetreflexmassage’s te ervaren. Structureel of eenmalig als onderdeel van een personeelsuitje of personeelsverwenavond. Ook voor vragen over mogelijk werkgerelateerde klachten kun je vrijblijvend met mij van gedachten wisselen.