Behandelingen

Behandeling bij gezondheidsklachten

Ben je opzoek naar ondersteuning en verbetering van je gezondheidsklachten?
De eerste behandeling bestaat uit een intakegesprek aan de hand van een anamneseformulier, een voetreflexmassage ter kennismaking en een voorstel voor een behandelplan.

Bij klachten die al langere tijd bestaan of vaak terug komen, is er meestal al na 3 behandelingen verbetering merkbaar. De behandelingen zijn altijd afgestemd op jou wensen en ervaring na de behandeling. Voor het behalen van een goed therapeutisch effect wordt aangeraden om elke week of om de week een voetreflexbehandeling te ontvangen. Een behandeltraject bestaat meestal uit 3-6 behandelingen. De frequentie van de vervolgbehandelingen is altijd afgestemd op persoonlijke wensen en ervaringen na elke behandeling. Naast de behandeling is er ook begeleiding per telefoon of e-mail.

Werkwijze

De behandeling bestaat altijd uit een kort gesprek vooraf en na de behandeling. De behandeling bestaat uit het masseren van de voeten en onderbenen. Afhankelijk van het behandeldoel soms ook de handen en het hoofd.
Voor de massage bespreken we hoe het met je gaat en je reacties op een eventueel voorgaande behandeling. Na de massage drinken we een glas water en evalueren we de massage.
De duur van de gehele behandeling (massage en gesprek) is een uur tot 5 kwartier.

Fysieke en Energetische massage’s

Een behandelingstraject bestaat uit fysieke massage’s gericht op specifieke gebieden b.v. de spijsvertering, het immuunsysteem, het ademhalingsysteem, de spieren en gewrichten, de wervelkolom, het hart en de bloedsomloop. Fysieke massage’s zijn vaak wat steviger en daarbij wordt soms olie gebruikt. Daarnaast geef ik energetische massage’s die zachter zijn qua aanraking, maar diep kunnen doorwerken op emotioneel en mentaal niveau. b.v. voet-en hand meridianenmassage (energiebanen), chakramassage (energiepunten), auramassage (energielagen), polariteitsmassage (balanceren tegenpolen/yin-yang), metamorfosemassage (zachte massage van voeten/handen/hoofd).

Hormonale balans

Hormoonbalans is mijn specialisme.Geschikt bij pijnlijke menstruatie, onregelmatige menstruatie, PMS, PCOS, heftig bloedverlies, kinderwens, opvliegers, overgangsklachten, postnatale depressie en hormoon onbalans na de zwangerschap, tijdens de borstvoedingsperiode en bij uitblijven menstruatie na de bevalling.

Zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap kan een voetreflexmassage ondersteunen bij vervelende zwangerschapskwaaltjes, ter ontspanning of na 40 weken voor de voorbereiding op de bevalling in overleg met je verloskundige. Indien wenselijk kan ik ook bij je thuis masseren. Regio Zeist, 10 euro voor reistijd en benzinekosten.

Baby’s en kinderen

Speciale massage voor moeder en baby (tot 1 jaar). Moeder wordt gemasseerd met baby op haar buik. Speciaal bij onrustige baby’s of huilbaby’s.
Ook kinderen reageren goed op voetreflexmassage’s. Met name bij buikpijn, obstipatie, hoofdpijn, overprikkeling en slecht slapen.

Workshop ouder en kind

In het voorjaar en najaar geef ik groepslessen aan ouders om hun eigen kind een ontspannende voetreflexmassage te geven. Ik geef ook 1 op 1 les. Ouder geeft direct eigen kind een massage met behulp van handleiding die we samen doornemen en directe feedback van mij. Duur 60 minuten.