Stress Balans

Iedereen kent wel periodes van stress. Een bepaalde mate van stress is nodig om activiteiten en taken goed te kunnen uitvoeren. Als stress aanhoudt en er geen periodes zijn om te ontspannen, herstellen of op te laden kan stress gezondheidsklachten veroorzaken.

Stress heeft niet altijd te maken het ‘te druk’ hebben met werk en/of gezin, maar ook zorgen over financiën, eigen gezondheid of die van dierbaren of vragen wat wil ik nou echt met mijn leven, conflicten of irritatie in families, met collega’s of buren kunnen zorgen voor stress.

Stress gerelateerde klachten kunnen zijn:
– slecht slapen, moeite met inslapen, ‘s nachts wakker en niet meer doorslapen
– hartkloppingen, hoge bloeddruk
– prikkelbaar, heftige emoties, angstig, somber, veel huilen, snel boos en geïrriteerd.
– concentratiestoornissen
– hoofdpijn, migraine
– sportblessures die slecht herstellen
– futloos en somber, alles kost steeds meer moeite
– spijsverteringsklachten, maagpijn, opgeblazen gevoel, onregelmatige stoelgang, PDS, IBS, prikkelbare darm, spastische darm, obstipatie, diarree.
– slechte weerstand, regelmatig verkouden of ontstekingen
– stijve spieren en gewrichten; stijve nek, schouderklachten, lage rugpijn, pijnlijke voeten
– hormonale klachten, onregelmatige cyclus en hevig bloedverlies bij menstruatie zie hormonale balans

Een voetreflexbehandeling kan ondersteunen bij stress gerelateerde klachten door voetreflexmassage, gesprek, moment van rust en samen de oorzaak achterhalen van de klachten en praktische massage en leefstijl tips om direct thuis toe te passen.

Plan van aanpak

Je kunt af en toe een voetreflexbehandeling ondergaan. Voor het behalen van een goed therapeutisch effect wordt aangeraden om de eerste keren elke week of om de week een voetreflexbehandeling te ontvangen. Altijd in overleg en afhankelijk van de reacties na de behandeling de duur en frequentie bepalen om een zo optimaal resultaat te behalen.

Informatie en kostenvergoeding

Wil je meer informatie en ervaren wat een voetreflexbehandeling voor jou kan betekenen? Informeer gerust naar de mogelijkheden en neem contact op met mij: antine@voetreflextherapie-zeist.nl
Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT. Het is mogelijk dat (een deel van) de behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De kosten gaan niet van eigen risico af.