Hooikoorts

Mooi weer, je wilt graag genieten en naar buiten, maar…….last van hooikoorts!?
Herkenbare hooikoorts of allergie klachten zijn: kriebelende keel, brandende-, tranende-, jeukende ogen, niesbuien, loopneus, snipverkouden, benauwdheid, vermoeidheid, grieperig gevoel.
Dit kost veel energie, vooral jouw immuunsysteem is dan erg actief. Misschien gebruik je ook nog medicijnen (antihistaminica) die als bijwerking vermoeidheid hebben.
Hooikoorts komt veel voor en is een overdreven reactie van het immuunsysteem op volkomen onschadelijke stoffen in onze omgeving.

Via de ademhaling, voeding, de huid en ogen komt ons lichaam met deze stoffen (allergenen) in aanraking.
Allergenen in de lucht kunnen afkomstig zijn van graspollen, planten of bomen.
Er zijn veel middelen op de markt die de symptomen van een allergische reactie kunnen verlichten. Deze middelen pakken meestal niet de kern van het probleem aan.

Met voetreflextherapie behandel ik de symptomen en de onderliggende systemen die van invloed zijn op hooikoortsklachten of ik verwijs door of werk samen met andere zorgverleners. De voetreflexbehandeling bestaat uit ondersteuning en reiniging van de belangrijkste betrokken organen, zoals de slijmvliezen, darmen, longen, lever en het lymfesysteem. Door eerst te werken aan de reiniging van opgehoopte afvalstoffen, je algehele doorbloeding en energie doorstroming te verbeteren en het balanceren van je hormonen is een belangrijke stap in de verlichting van allergieklachten. Daarnaast is bewustwording wat voor jouw stressfactoren zijn ook een belangrijke stap in het verminderen van allergieklachten.

Je kunt af en toe een voetreflexbehandeling ondergaan. Voor het behalen van een goed therapeutisch effect wordt aangeraden om de eerste keren elke week of om de week een voetreflexbehandeling te ontvangen. Altijd in overleg en afhankelijk van de reacties na de behandeling bepalen we de duur en frequentie om een zo optimaal resultaat te behalen.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT. Het is mogelijk dat (een deel van) de behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De kosten gaan niet van eigen risico af. Wil je meer informatie en ervaren wat een voetreflexbehandeling voor jou kan betekenen? Informeer gerust naar de mogelijkheden en neem contact op met mij: antine@voetreflextherapie-zeist.nl