Rondom Zwangerschap

Voor het eerst kwam ik met voetreflexologie in aanraking tijdens mijn eigen zwangerschap op advies van de verloskundige. Ik had toen nog geen enkel vermoeden dat ik later zelf het vak zou gaan leren. Voor mij heel bijzonder dat ik inmiddels meer dan 10 jaar later vrouwen tijdens de meest de speciale periode van hun leven mag begeleiden door het geven van voetreflexbehandelingen.

De meeste zwangeren komen bij mij in de praktijk als de 40 weken van de zwangerschap zijn verstreken en er een sterke wens is om een natuurlijke manier te kunnen bevallen zonder kunstgrepen in het ziekenhuis. Vaak is de spanning van het onbekende of juist de ervaring van een eerder minder prettig verlopen bevalling die er onbewust voor zorgt dat het zelfvertrouwen afneemt en angst en spanning toeneemt.
De behandeling is gericht op ontspanning en vertrouwen. Daarnaast worden een aantal acupunctuurpunten gemasseerd met uitleg om ook zelf of door de partner thuis te masseren.

Soms eindigt een zwangerschap in een miskraam en komen vrouwen bij mij voor het stimuleren van een natuurlijk verloop van de miskraam en ondersteuning bij verdriet, herstel hormoonbalans en onzekerheid voor een volgende zwangerschap.

Ook tijdens de zwangerschap kunnen zorgen ontstaan over de gezondheid van de baby of krijgt de moeder te maken met klachten bijvoorbeeld met bekkenpijn, misselijk en obstipatie. Een voetreflexbehandeling geeft dan ondersteuning op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Daarnaast begeleid ik vrouwen en mannen met een onvervulde kinderwens. Zowel man als vrouw krijgen een behandeling gericht op alle hormoonreflexpunten voor een algehele verbetering van de hormoonbalans wat de kans op een natuurlijke zwangerschap vergroot.

Vertrouwen en ontspanning is bij zwangerschap de sleutel, maar niet altijd gemakkelijk als je wat anders voelt, het anders loopt dan dat je had gehoopt en er geen ‘kant en klaar draaiboek’ klaar ligt. De voetreflexbehandelingen zorgen ervoor dat je weer in verbinding komt met je hele lichaam en geest en dat je niet alleen je hoofd, die alles bedenkt, een hoofdrol laat spelen.

Voetreflexologie en zwangerschap. Dankbaar werk waardoor ik regelmatig babyfoto’s en een mailtjes van zeer opgeluchte ouders krijg. Maar ook te maken krijg met verdriet, frustratie en angst. Als vrouwen weer vertrouwen vanuit zich zelf gaan ervaren en ontspannen en zich zekerder voelen geeft dat veel voldoening!

Informeer gerust voor meer informatie als je vragen hebt rondom zwangerschap of deel deze informatie als je in je omgeving mensen kent waarvoor bovenstaande onderwerpen relevant kunnen zijn.

Handen en Voeten geven aan Vitaliteit
Praktijk voor voetreflextherapie Antine Breimer

www.voetreflextherapie-zeist.nl
antine@voetreflextherapie-zeist.nl