Kort lontje

Heb je regelmatig last van een kort lontje?

Is het niet alleen vlak voor je menstruatie, maar vaker in de maand?

Hebben je (puberende) kinderen, partner en collega’s ook last van jouw korte lontje?

Of ben je in de overgang en is er van een regelmatige menstruatie geen sprake meer, maar zijn de gevoelens en emoties die je vroeger had rondom de menstruatie uitvergroot?

Je wilt eigenlijk helemaal niet zo extreem uit je slof schieten en zo geïrriteerd reageren.
Je herkent jezelf bijna niet meer. Achteraf denk je misschien wat heb ik allemaal wel niet gezegd en voel je je schuldig.

In mijn praktijk hoor regelmatig, ‘ik heb wel steeds vaker een kort lontje’ en ‘ik irriteer me eigenlijk aan mij zelf’. Veel vrouwen van rond de 45 jaar worstelen om alle ballen in de lucht te houden en relaxt te blijven en niet te ontploffen als er een balletje valt.

Een oorzaak van een kort lontje is vaak een onbalans in je hormonen. Niet alleen de geslachtshormonen, maar ook de hormonen die je slaap & concentratievermogen & spijsvertering regelen hebben invloed op je fysieke, mentale en emotionele balans. Stress factoren van werk of privé zijn ook van invloed op je hormonale balans.

Hormonen zijn van grote invloed op hoe je je voelt en kunnen ook allerlei vage lichamelijke klachten veroorzaken. Een hormoonbalans behandeling bestaat uit voetreflexmassage’s gericht op alle reflexpunten die corresponderen met de belangrijkste hormoonklieren en vragen over je ziektegeschiedenis, je leefstijl en werk&privé balans. Voetreflexologie kan helpen om jouw eigen (hormoon)balans weer te vinden.

Voel je welkom in mijn praktijk. Ik help je graag verder bij je vitaliteit en balans.